sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Ommeltu on

Tänä viikonloppuna en ole saanut muuta näkyvää aikaan kuin sen, että lyhensin viidet housut. Ompelukoneen kaivoin esille komerosta ja vähän aikaa mietiskelin, että mitenkäs se lanka oikeaoppisesti puolataan. Kai se ompelukoneen käyttö on verrattavissa pyörällä ajoon: kun sen kerran oppii...

Viimeisiä housuja lyhentäessäni alkoi jo koko homma maistumaan puulta. Taisi tulla kaikille selväksi, että ihan heti ei äiti housua lyhentele.  Mies lupasi laittaa ruoat, että saan keskittyä "ajamiseen". Taka-ajatus oli tietysi se, että hän halusi omat housunsa valmiiksi työviikkoa varten.

Juniori oli tänään minun suosikkini, sillä hänen verkkareitaan ei ole vielä kertaakaan tarvinnut lyhentää.

Kertokaapas tekin mitä näkyvää olette saaneet aikaan tänä viikonloppuna?

Kuvat aamuiselta kävelylenkiltä. Viimeisiä lehtiä viedään.18 kommenttia:

 1. Pesin pyykkiä, tein ruokaa ja imuroin...kuten joka ikinen viikonloppu! Isänpäivän kunniaksi en edes tavoitellut mitään erikoista! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyykinpesusta en jaksanut edes kirjoittaa, sillä täällä ei kuiva ulkona enää mikään. Kuivaajaa käytän säästeliäästi, ja siitä johtuen talo on välillä kuin lippulaiva. Patterien päällä kuivuu vaatteet parhaiten.
   Meillä saisi siivota vaikka joka päivä ja sittenkin on aina joku paikka vinossa.
   Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Empa kovin paljon. Meillahan viikonloppu on pe-la. Perjantaina kavin silmalaakarissa rutiinitarkastuksessa (edellisesta olikin jo kuusi vuotta vaikka kuvittelein etta ehka kolme). Siella kaikki oli ok. Menin ja tulin kavellen joten kuntoilukin suoritettiin siina samassa. Illemmalla tein kanakeittoa ja pyykkasin. Lauantaina katselin sadetta ja lueskelin Munthen Huvila meren rannalla kirjaa.
  Sateen tauottua tein taas pienen happikierroksen ja katselin erinaisia ohjelmia TVkaistalta. Tanaan olikin jo tyopaiva, aika arsyttava projekti menossa, mutta onneksi en ole vastaava, teen vaan mita kasketaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin pitäisi käydä optikolla. Harmittaa vaan, kun en voi koskaan valita kivoja kehyksiä. Miinusta on niin järkyttävän paljon, että vain tietyn tyyppiset kehykset käyvät. Välillä vaihdan väriä, mutta malli pysyy samana.
   Teillä taitaa sade olla luksusta. Ilma varmasti tuntuu nyt paljon raikkaammalta. Toivottavasti projekti valmistuu pian.

   Poista
 3. En kyllä saanut tänä viikonloppuna mitään muuta aikaiseksi kuin että imuroin ja pesin kaksi koneellista pyykkiä, koville otti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjotinkin jo tuossa, että pyykinpesun kanssa meinaa mennä hermot. Pakko vaan on pestä, muuten hukumme pelivatteisiin!
   Joskus haaveilen, että eikö olisinkin ihanaa, jos meillä kävisi joka perjantai siivooja. Voisi tulla töistä siistiin ja puhtaaseen kotiin. Saahan sitä haaveilla!

   Poista
 4. No mà oon syònyt.....se on aika nàkyvàà tuossa keskivartalon osalla, ikàvà kyllà, eh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Pasta on liian hyvää ja sitä on tullut keitettyä normaalia enemmän. Valitettavasti se päätyy uimarenkaaksi tuohon vyötätölle. Harmittaa!!!

   Poista
 5. Housujen lyhentäminen on vihoviimeistä hommaa. Onneksi täällä on nuo räätälit, jotka tekee sen homman hienosti, nipeasti ja halvalla. Kyllä 2 € maksaa ilomielin siitä, että ei itse tarvi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täälläkin räätäleitä on, mutta lyhennyttäminen maksaa 10.00 euroa. Aika kova hinta, jos vie viidet housut lyhennettäviksi. Ostin oikein farkkuneulankin, joten ei auta kuin lyhentää. Taidankin tulla sinne turkkiin housukasan kanssa!

   Poista
 6. Minulla on peukalo keskella kammenta emmeka omista edes ompelukonetta, kiikutan ihan kaiken siis raatalille. Tama vkonloppuna pesin pyykkia ja tyhjensin kaikki keittiönkaapit, hain lisaa pahvilootia monta kertaa ja tuskailin. Meilla alkaa keittiöremontti, kylppariremppa on viela kesken joten ahdistusta ja hampaiden kiristelya on ilmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua raukkaa. Remonttien kanssa menee kyllä hermot. No, toivottavasti pian saat nauttia uudesta kylppäristä ja keittöstä. Kaiken sen pölyn, melun ja sotkun jälkeen!

   Käytän ompelukonetta tosi harvoin, mutta ihan hyvä se on olla olemassa. Täällä räätälit ovat kallitta, joten parempi tehdä itse.

   Poista
 7. Onneksi olkoon housujen lyhentämisestä! :D
  Se on mielestäni todella vaikeaa! Tänään vaihdoin vetoketjun mummoni aikoinaan minulle ompelemaan mekkoon. Mieheni heti sanoi, että osaathan sinä vaihtaa vetoketjun... Mutta on hieman eri vaihtaa vetoketju itseommeltuun mekkoon kuin farkkuihin tai toppatakkiin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis osaat vaihtaa vetoketjun?? Ei onnistu minulta. Vaihdatin talvitakkiin vetoketjun ja se maksoi 20.00. Piti miettiä vähän aikaa, että kannattaako.
   Huosujen lyhentäminen on aika helppoa, kunhan vaan tekee joka työvaiheen kunnolla. Nyt kyllä en suostu lyhentämään housuja pitkään aikaan.
   Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 8. Hei! Löysin blogisi vasta äskettäin ja päätin nyt jättää kommentin! Superihania maisemakuvia! Olen käynyt noilla kallioilla vuosia sitten, en muista nyt edes niiden nimeä, mutta muistoja toivat mieleen paljon! Kiva blogi sinulla =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit viherälle saarelle ja blogiini. Nuo kalliot ovat nimeltään Cliffs of Moher. Yksi irlannin kauneimpia paikkoja, ainakin minusta.

   Poista
 9. Minä tein viikonloppuna kuppikakkuja joista tuli yhtä kovia kuin tennispallot :-( Kumma kyllä pehmenivät hieman jääkaapissa ja maistuivat eilen jopa melko hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään ei koskaan saa kuppikakkuja onnistumaan. Eivät ole koskaan niin kuohkeita kuin leipomossa. Pistänkin ne tästä lähtien jääkaappiin, jos toimisi täälläkin.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!