keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Milanossa, Muodin Mekassa

Eipä tarvinnut Tämän Turistin kävellä montakaan metriä Milanon kaduilla, kun tuli selväksi, että olin saapunut  Muodin Mekkaan. Milanolaisilla on taito pukeutua uskomattoman tyylikkäästi, ilman minkäänlaisia ylivetoja. Kaikki silmälaseista kampaukseen ja laukkuihin on just (eikä melkeen) kantajilleen sopivia. Tämä Turisti tajusi myös, että omassa matkapuvustossa olisi  ollut kovasti parantamisen varaa. Ainakin olisi pitänyt ottaa mukaan ne uudet talvisaappaat ja pari viikkoa sitten ostamani käsilaukku (no, merkkillä ei voi kyllä rehvastella). Seuraavalla kerralla varustaudun paremmin, ihan varmasti. Vaikka, en minä milanolaisten kanssa kipailemaan aio ryhtyä! Siinä jää toiseksi.

Kyllähän niitä merkkiluomuksia olisi saanut sieltäkin. Vieri vieressä Armania, Versacea ja Pradaa. Galleria Vittorio Emanuele II oli täynä kauniita ja rohkeita, jotka Visan vinguttelun välillä istahtivat kahvilaan, keräämään voimia.  Espresson voimalla he jaksoivat paremmin kiertää ja kantaa kassejaan...niitä tyylikkäitä paperisia!

Luin jostain, että milanolaiset itse ostavat merkkivaatteensa outleteistä, eikä keskustan kalleista putiikeista. Mekin pistäydyimme yhtä outlettiä katsastamassa. No, kai sitä säästöstä voi puhua, jos 1000.00 euron jakku irtoaakin 600.00! En minä niitä vaatteita siellä katsonut. Jäin ihailemaan tyylinsä tuntevia asiakkaita, jotka näyttivät tietävän tarkasti mitä halusivat. Vihje : Milanon  tyylikkäimmät  ihmiset löytää outleteistä!

Mitä sitten oli näillä tyylitaitureilla päällään marraskuussa? Meillä ei ollut kylmä, mutta paikallisten mielestä oli jo täysi talvi.  No, tietysti hyvin istuva, mutta täyteläinen toppatakki. Väriltään musta, tummansininen, ruskea tai beige. Ei siis mitään kirkkaita värejä tai kuvioita; ne takit säästetään laskettelukeskuksiin. Sitten jalassa millilleen oikeankokoiset, hoikkia sääriä mukailevat housut sekä tietysti saapikkaat. Jalkineet muuten näyttivät ihan mukavilta, ei siis mitään 20 cm korkoja. Asun tietysti kruunaa sopiva laukku (myös miehillä), hyvin leikatut ja kamatut hiukset,  sekä aurinkolasit (ei haittaa vaikka sataa tai ollaan sisätiloissa). Kokonaisuus viimeistellään sopivalla parfyymillä / aftershavella. Kannattaa myös harkita pienen koiran hankkimista, jos haluaa näyttää aidolta milanolaiselta.

Matkan ehdottamasti hauskin toteamus kuultiin taas kerran Junoirin suusta. Juniori nimittäin viettää kaiken vapaa-aikansa verkkareissa. Farkkujen päälle laittaminen on hänestä jotain aivan kauheaa kidutusta. Yleensä isä pitää huolen, että tietyissä tilanteissa verkkarit vaihtuvat farkkuihin. Minä en enää jaksa tapella! Farkut, ne ainoat, pakattiin nytkin mukaan. Ensimmäisen päivän Juniori tallusteli Milanon katuja kuitenkin tyytyväisenä verkkareissaan. KUNNES huomisi jotain! Istuimme metrossa, kun Juniori totesi hyvin vakavana, että kun päästään hotelliin, niin hän vaihtaa farkkuihin. Siis, mitä?

Poika oli tehnyt sellaisen havainnoin, että vain kahdella vastaantulevalla ihmisellä oli ollut verkkarit jalassa. Toinen oli koditon laitapuolenkulkija ja toinen epämääräisen näköinen maleksija. Yhdelläkään lapsella hän ei ollut nähnyt verkkerita.  Juniori ei kuulemma halunnut erottua joukosta. " I don't want to be the odd one out!" Verkkarit vaihtuivat kerrakin vapaaehtoisesti farkkuihin.

Turha luulla, että sama linja jatkuu myös kotona. Saavuttuamme kotiin hän juoksi heti yläkertaan, heitti farkut huoneensa pimeimpään nurkkaan ja veti verkkarit jalkaan. ...Mutta, että Juniorikin huomasi!

################

Milano ei ole pelkästään muotia, vaan on siellä paljon muutakin...siitä enemmän seuraavassa postauksessa.

8 kommenttia:

 1. :-D Kylläpä nauratti Juniorin housunvaihto. Mitähän tapahtuisi, jos hän viettäisi Milanossa pitemmän aikaa. ;-)

  Huh, minulla saattaisi olla vähän epämukava olo tuommoisessa muodin mekassa, kun olen itse välillä niin seinästä revityn näköinen. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juniorin mielestä raha kasvaa puussa, joten Milano ja Juniori voisi olla aika vaarallinen ja rahakas yhdistelmä. Ei hätää, sillä verkkarit on taas käytössä ja farkut pestyinä kaapissa.

   Minulla todellakin oli välillä vähän epämukava olo. Vaikka päällä oli uusi takki, tunsin sittenkin itseni jotenkin nuhjuiseksi. En yleensä liikoja vaattelilla stressaa, mutta ilmeisesti jotain on jäänyt päähän, kun viikolla olen käytänyt normaalia enemmän aikaa vaatteiden valitsemiseen.

   Poista
 2. Täälläkin pukeudutaan aikalailla paremmin kun Suomessa. Etenkin sellaisilla juppipaikoilla. Kerran lähdin kotoa jossakin rytkyissä kävelemään Bagdad kadulle. Puoli välissä alkoi ahdistaa. Tunsin itseni tosi hompsuiseksi. Käännyin sivukaduille ja puikin vähin äänin kotiin. Silloin vaatekaappini tyhjeni puolella. Ja kyllä- tyyli on todellakin muuttunut Istanbulin vuosina. Ja silti koen usein olevani alipukeutunut. Ja taas- Suomessa olen usein vähän liian hienona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle on kyllä jäänyt tämä suomipukeutuminen "päälle". Vaatteiden pitää olla mukavat, eikä saa puristaa mistään. Kenkien pitää myös olla miellyttävät. Töissäkään ei tarvitse panostaa vaatekukseen, mutta päätin tämän matkan jälkeen, että yritän olla menemättä töihin farkuissa. Kaapissa on paljon vaatteita, mutta osa jää käyttämättä. Syy: farkut on liian helppo vaihtoehto.
   Tässäpä sinulle postauksen aihe: pukeutuminen Turkissa.

   Poista
 3. Todella, huomasin saman Pariisissa, etenkin miesten tyylikkyys pisti silmään! Jopa nuorilla oli tosi muodikkaita ja kalliin näköisiä vaatteita, eikä tosiaan verkkareita kellään! Äkkiäpä pojatkin huomaavat missä mennään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan koulupuku syy siihen, että irlantilaiset pojat rakastavat verkkareita ja huppareita?
   Meidän murkku ostaa kyllä nykyisin jo ihan normaaleja housuja ja puseroita, mutta kotona viihtyy hyvin farkuissa. Kun pistää päälleen normaalit vaatteet, pitää oikein katsoa kahteen kertaan, että onko TUO minun poika.
   Minä olisin voinut katsella italilaisia miehiä ja heidän asuvalintojaan vaikka pari viikkoa!

   Poista
 4. Olipas ihana muotipostaus :D Tààlà meillàpàin ei kyllà olla muodikkaita, mutta huomaan kyllà, ettà tietynlaista kunnioitusta pukeutumisella osotetaan muita kohtaan. Esim lààkàriin ei mennà ihan minkà nàkòisenà tahansa. Ihanaa kun juniorikin huomasi, ettà verkkareissa ei ole aina hyvà, hih ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä aika yllättynyt, että meidän Junorikin "heräsi".
   Italilaisilla taitaa olla tämä pukeutumisasia veressä. Ainakin milanolaisilla!!!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!