sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Irlantilaiset häät osa 3


Jos oma aika, eivätkä rahkeet riitä täydellisten häiden suunnittelemiseen ja toteuttamiseen, voi apuna aina käyttää hääsuunnittelijaa. Irlannin kuuluisin hääsunnittelija on Franc, oikealta nimeltään Peter Kelly, jonka  mielikuvituksella ei ole rajoja.Francin  suunnittelemista häistä on tehty useita ohjelmasarjoja, joita minäkin olen televisiosta katsonut. 
Ensimmäisissä katsomissani sarjoissa ei pennejä laskettu. Rahasta ei puhuttu, eikä siitä ollut puutetta. Tai ehkä oli, mutta sitä ei ainakaan ääneen sanottu.  Tulos oli sen näköistä: uskomattomia kukka-astelmia, asuja, koristeita, autoja, kakkuja jne.  

Viimeksi tvssä pyöri ajan henkeen sopiva sarja, Francin tee-se- itse morsiammet. Näitä häitä suunniteltiin tiukalla budjetilla, ja Franc opasti miten pienelläkin rahalla saa upean lopputuloksen. Hän neuvoi miten saa unelmien puvun puoleen hintaan, auttoi juhlatilojen koristelun suunnittelemisessa ja antoi käytännön vinkkejä. Arvatkaapas mitä, lopputulokset olivat pienemmälläkin budjetilla kerrassaan upeata ja hääpari sai unelmiensa häät.
Katsokaapa Francin kotisivuja, ja sieltä kuva-galleriaa. Sen jälkeen voitte katsoa muutaman ohjelman Francin suunnittelemista häistä.

9 kommenttia:

 1. Uhhuh, kylläpä alkoi heti ahdistaa! Frankin kotisivuilla oli kuvia kuin jostain draamaelokuvasta. Mahtavat maksaa maltaita! Ei ihme että tulevat morsiamet menettävät kaikki säästönsä ja sulhaset hermonsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata stressaantua. Näitä häitä maksetaankin varmasti eläkeikään asti. Johan se pelkkä loppulasku hermostuttaa niin, että ei pysty omista häistään nauttimaan. Olisi mielenkiintoista tietää onko Frankin business yhtään vähentynyt viime vuosina. Toisaalta aina on niitä, joilla rahaa on kuin roskaa!

   Poista
 2. Heh....ei ihme, että häälahjaksi toivotaan rahaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin. Varmasti suurin osa lahjarahoista menee häiden kustannuksiin. Ainakin näidän Frankin suunnittelemien häiden!!!

   Poista
 3. No nyt tiedän, mistä mun kaikki traumat on peräisin! Meidän häät kun oli sellaiset, että mulla oli jakkupuku, jota käytin sitten vielä vuosia sen jälkeenkin ja musiikkina veljeni soitti tyttärensä kanssa nelikätisesti pianoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...mutta liitto on kestänyt ja onnellisia olette! Näillä kermaunelmilla ei taida olla käyttöä. Täällä ei muuten harrasteta vuokrausta ollenkaan. Minusta se olisi järkevintä. No, taidankin olla aivan niian "järkevä" näissä hääasioissa!

   Poista
 4. Mina en kylla nae hirveaa eroa irlantilaisten ja esim.suomalaisten haissa. On ihmisia, joilla on varaa pistaa rahaa haiden suunnitteluun ja siten on niita, joille riittaa vahempikin-kansallisuuden kanssa silla ei ole mitaan tekemista.
  Tama Peter Kelly nyt ei kuitenkaan ole kuin harvan haaparin(lahinna julkkisten ja rikkaiden)kayttama haasuunnittelija, vaikka budjettihaaohjelma onkin poikkeuksellisesti tv:hen tehty. Kivahan niita on katsoa, mutta ei ne anna oikeaa kuvaa valtavaeston haasuunnittelusta, ihan samoin kuin ohjelmat kiertolaisten haista ja elamasta on monelta osin ihan puppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä vaan olen sitä mieltä, että suomalaisissa ja irlantilaisissa häissä on paljon eroja. Ainakin niissä missä itse olen ollut vieraana. Itse en kyllä ymmärrä, että häitä varten otetaan lainaa pankisa ja sitä maksetaan vuosikaudet...no, jokainen tyylillään.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!