perjantai 31. elokuuta 2012

Meri-ilmaa "turistille"


Meillä on kuulkaa ollut sellainen viikko, että oksat pois. Täällä ollaan sairasteltu, kuka mitäkin. No, nyt on taas kaikki hyvin, mutta kotijoukkojen komentaja on aikas naatti. Voitte varmasti  kuvitella, että en hyppinyt riemusta ilmaan tajutessani, että joudun kuskiksi pojan jalkapallo-otteluun.

No, lähdin kuitenkin ja hyvä, että pääsin vähän tulettamaan päätäni. Vein pojat kentälle ja lähdin kameran kanssa kiertelemään. Ihmeen lämmin ilta, eikä kiire mihinkään. Yhden pubin edessä kuvatessani, alkoi vanha pappa juttelemaan kanssani. Häntä kiinnosti kovasti, että mitä kuvattavaa hänen kanta-kuppilassaan on ja mikä ihme minua siinä viehätti.  No, minä kerroin papalle, että ensinnäkin pubin iloiset värit pistivät silmääni, samoin kukat.  Sain sen käsityksen, että pappa ei ollut paljon Irlannin rajojen ulkopuolella matkustanut. Kerroin hänelle, että Irlannissa osataan käyttää maalikartan kirkkaimpiakin värejä. Esimerkkinä osoitin lähellä olevaa keltaista rakennusta. Juttelimme niitä, näitä ja sanoin papalle, että hänkin saattaisi innostua kuvaamisesta. Pappa iski minulle silmää, että siiinä hänelle uusi harrastus.  Minä jatkoin matkaa ja pappa jäi tyhjentämään kolpakkoaan.

Joskus kuvatessa on helpompaa, kun teeskentelee turistia. Sillä saa paljon anteeksi. Sitä on paljon rohkeampi, eikä jää meittimään, että voikohan tässä nyt kuvata. Annan suomalaisen aksentin kuulua normaalia voimakkaampana, ja teeskentelen tietämätöntä. Kukas teistä menisi kuvaamaan suomalaisen korttelikapakan eteen kaljakoreja? En minä ainakaan.  Pienet valkoiset valheet ovat välillä paikallaan.

Meri-ilma rauhotti kummasti ja nyt tuntuu, että elämä voittaa. Tässä teille osa tänään turistina ottamistani kuvista. Olkaa hyvät!Papan kanta-kapakka.

Tässä se keltainen rakennus.


Kuvaan aina pureveneitä, mutta kyytiin en mielelläni mene. Ei kyllä kukaan pyytänytkään.

En tiedä tuon ristin tarinaa, mutta luulen, että se on pystytetty suojelemaan merellä liikkuvia.

Pieniä mäkisiä tientapaisia. Autoilijan painajaisia.

Turisti voi ihan hyvin kuvata tyhjiä kaljatynnyreitä.

...tai kurkistaa aidan takaa, miltä pihassa näyttää!

23 kommenttia:

 1. Hih, ihania turistikuvia ja todellakin vàrejà osataan nàkòjààn kàyttàà. Ihana se papparainen...papparaisen mielikuvissa hàn varmasti kuvasi jo kumpuja ja kurveja, heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin musta tuntuu, että papparaisen kamera jää hankkimatta. Kiva keskustelutuokio meillä oli joka tapauksessa. Yllätyn aina uudestaan kuinka täysin vieraallekkin aletaan juttelemaan. Voi, kun Suomessakin...No, ehkä itä-Suomessa, mutta ei meillä Pohjanmaalla.

   Poista
  2. Minà olen kyllà kahtena viime suomenvisiitillà kummastellut kovastikin sità kuinka mulle ventovieraatkin tulevat juttelemaan mukavia...jopa siellà pohojanmaalla...mutta nyt ku mietin uudestaan niin ehkà se olenkin ollut minà se outolintu joka on avannut suunsa..

   Poista
  3. Kyllä se sinä varmasti olet keskustelun aloittanut!!! Pohjamaalla kun ei turhia höristä!

   Poista
 2. Voi kuin kotoisaa!

  Harrastan ihan samaa. Täällä Galwayssa on aina paljon ihmisiä liikkeellä ja kuvien ottaminen on tosi haastavaa, joten kävelen joskus kamera kädessä haahuillen todella turistilta näyttäen, koska jostain syystä sitä tuntee olonsa todella vaivautuneeksi ottaa kuvaa lähi-Dunnessin vieressä. Niinkuin sanoit, en tiedä menisikö sitä Citymarketin nurkille ottamaan tunnelmakuvia? Hassua, miten sitä asioita oikeuttaa itselleen (ilman että mitään syytä edes olisi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aluksi tajunnut tätä turistina olemista ollenkaan. Arkana mietin, että kehtaanko. No, enää en mieti. Täällä kotikulmilla olen tietysti vähän tarkempi, sillä minut tunnetaan. Yksi puolituttu kerran kysyi, että mille lehdelle teen juttuja!!!

   Poista
 3. Kiva, että meri-ilma piristi ja tuuletti. Itse lähden tänään Dubliniin turistiksi kun saan "ilmaisen" kyydin K:n joutuessa ylitöihin. Lapsonen mukaan ja kamera + eväät laukkuun, ilmainen retki tekee meille hyvää. Yksi ystäväkin tavataan.
  Leppoisaa lauantaita ja puhaltelen tauteja pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dublinissa taisikin olla eilen vilskettä, ainakin uutisen kuvien mukaan. Minun piti koko kesän tehdä päivän-parin retki Dubliniin, mutta niin se taas jäi. Toivottavasti sait kivoja kuvia.
   Nyt ollaan taas kaikki kunnossa, mutta alkoi olla loppu viikosta vitsit vähissä.

   Poista
 4. Voi kun kauniita kuvia, kyllä meidän pitää lähteä joskus vielä Irlantiinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitää.Tänään on ollut aivan mahtava ilma. Miksi? Koska on syyskuu ja koulut alkoivat. Ilmoitat sitten vaan milloin rantaudut, niin lähden täällä lähiseuduilla oppaaksi. Ja saksaa en sitten puhu! Ps. En päässyt viikolla postiin. Uusi yritys ensi viikolla.

   Poista
 5. Olipa hauska keskustelu sinulla tuon papparaisen kanssa. Täällä on niin helppo ryhtyä juttusille kenen tahansa kanssa. Itse päivittelin jokunen viikko sitten erikoisen korkealle noussutta vettä Thamesin rannalla muiden kanssa. Harmi, ettei ollut kamera mukana, sillä niin korkealla en ole sitä ennen nähnyt!

  Minäkin muuten tekeydyn turistiksi silloin, kun olen kameran kanssa liikkeellä. Ikään kuin käännän itsessäni turistimoodin päälle, jolloin ei kameran kanssa heiluminen häiritse minua itseäni. Samaa teen Suomessakin: siten on helppo aivopestä kuvausujous itsestään pois ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateestako tuo Thamesin veden nouseminen johtuu vai mistä?
   Ihmisten kanssa on tosiaankin näillä saarilla helppo jutella. Jos ei muuta yhteistä aihetta löydy, niin aina on sää! Minäkin olisin voinut jäädä juttelemaan papparaisen kanssa vaikka koko illaksi.
   Leikitään vastaisuudessakin turistia!

   Poista
 6. Olipa kiva kierros ja herttainen papparainen matkan varrella.Teilläpäin osataan kyllä käyttää värejä aivan ihanalla tavalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalikartan kaikki värit ovat käytössä ja hyvä niin. Jos muuta väriläiskää ei talossa ole, niin sitten maalataan vaikka ovi kirkaan vihreäksi. Meidän talo on kyllä aika tylsän värinen ja ovikin valkoinen. Täällä asuntoaluellaa kaikki talot ovat saman värisiä.

   Poista
 7. Olen aina tykännyt pubeista ja näistä ihanista kukista jotka
  koristelevat ulkopuolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkalaatikot ja amppelit ja pubit kuuluvat yhteen. Taitavat tilata kukat jostain puutarhasta. Olen huomannut, että joskus ulkopuolinen firma käy kastelemassa ja huoltamassa kukat.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Eikö olekkin. Välillä tuntuu, että aurinkolasit pitää kaivaa laukusta, kun rakennukset ovat niin kirkkaan värisiä.

   Poista
 9. Irlanti <3 <3

  Mäkin esitän turistia kun otan valokuvia, missä sitten satutaankin liikkumaan.
  Myöskin kesällä Hesassa en löytänyt Ruoholahdessa metroasemaa ... mua niin hävetti, koska olen kuitenkin sielä liikkunut satoja kertoja aikaisemminkin ... lopulta piti nöyrtyä kysymään neuvoa mansikanmyyjältä, mutta keksin sitten kysyä englanniksi :D Turistinahan on aina OK kysyä tietä ... :D
  Ja mansikanmyyjätyttö oli ihan täpinöissä, että sai puhua vähän englantia .. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sun kanssas. Siis menit ihan pokkana kysymään tytöltä englanniksi? Minä olen niin peri-suomalaisen näköinen, että ei olisi onnistunut!!!

   Poista
  2. Jep, ihan pokkana puhuin englantia :D
   Mä ainakin kuvittelen olevani sen näköinen, että voisin olla jostain muustakin Pohjois-Euroopan maasta ... ;)

   Poista
 10. En vain lakkaa ihastelematta noita värejä ja näkymiä. Mie kyllä kuvaan jatkuvasti täällä Koti-Suomessakin vaikka mitä, toisten mielestä kummallisia otoksia. Ja turustina myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille "turisteille" annetaan paljon anteeksi, ja meillähän on lupa kuvata myös ihan outoja juttuja.
   Värejä minäkin täällä rakastan ja niiden reipasta käyttöä!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!