tiistai 14. elokuuta 2012

Harrastamaan

Joka syksy teen pyhiä päätöksiä, että olisi aika aloittaa joku uusi harrastus. Selaan innolla iltakoulujen esitteitä. Vahtoehtoja on monia, mutta yleensä päädyn aina mielessäni espanjan tunneille. Into loppuu yleensä siinä vaiheessa, kun katson kurssien aikatauluja. Ei onnistu, joten yritetään uudestaan ensi vuonna.

Nyt se "ensi vuosi" on taas käsillä. Kursseja en ole ehtinyt vielä edes etsimään, ja taidan jättää koko prosessin väliin tältä vuodelta. Siirryn suosiolla syksyyn 2013 tai  2014. Tajusin jo näin aikaisessa vaiheessa, että ei tule iltaopiskelut taaskaan onnistumaan. Poikien jalkapallo saa mennä tänäkin vuonna espanjan edelle. En halua vetää aikatauluja liian tiukoiksi, sillä seuraa vain tiuskiva ja väsynyt äiti. Sitä ihmettä tuskin tulee tapahtumaan, että mies saisi täältä lähistöltä töitä.  Parin vuoden päästä tilanne on jo täysin toinen. Silloin pojista vanhempi toivottavasti aloittaa opiskelut. Vapaita iltoja luulisi järjestyvän minullekkin.

Haluaisin kuitenkin viritellä ruostuneita aivonystyröitäni ja käydä läpi unohtuneita espanjan alkeita.  Tietäisikö teistä kukaan hyvää espanjan kurssia, jota voisin tehdä omassa tahdissa kotona? Ei haittaa onko opetuskielenä suomi tai englanti, kumpikin käy.

Barcelonassa oli yksi huono puoli: kaksi kieltä.9 kommenttia:

 1. Lukion kurssi espanjaa näkyy löytyvän "yle, oppiminen" sivustolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kerrassaan hyvästä vinkistä. Kävin noita kursseja heti katsomassa ja siellähän on vaikka mitä. Voin sitten opiskella omassa tahdissa. Niin, ja tervetuloa seuraamaan!

   Poista
 2. Kyllä mä yritin omiakin harrastaa jalkapallon ja jääkiekon välillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ehtisin paremmin, jos mies olisi viikot kotona, eikä tarvitsisi kuskata poikia myös kouluihin. Juuri nyt minulle sopii parhaiten tälläiset harrastukset, joita voin tehdä mihin aikaan tahansa. Blogia ei onneksi tarvitse kirjoittaa tiettyyn aikaan, ja kävelylle saa mennä silloin kun ehtii. Puutarhaan voi mennä tonkimaan silloin, kun huvittaa ja kirjoja voi lukea myös omaan tahtiin.

   Poista
  2. joo, kyllä sitä kaikkee kivaa löytyy

   Poista
 3. Tuollahan oli jo mainittu Ylen nettikurssi eli täällä
  http://oppiminen.yle.fi/espanja
  Bykistä voi ladata ohjelmiston ja sitten kieliohjelman(vaikka millä kielellä)jossa kuulee myös kielta puhuttavan
  http://www.byki.com/fls/FLS.html Minulla on tuo monella kielellä.,

  Täälläkin voi kivasti oppia sanoja
  http://www.nocomprendo.es/learn_spanish_online/eng/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Ylen nettikurssit vaikuttivat todella hyviltä. Alan tekemään alkeiskurssia ja katsotaan miten käy. Kiitos myös noista kahdesta linkistä. Käyn niitäkin katsomassa.

   Poista
 4. Joo Ylellä on vaikka mitä kursseja :) Sieltä tein / teen myös ranskanjuttuja usein.
  Kannattaa myös katsoa mp3-kurssi nimeltä Pimsleur - niitä voinee ostaa verkosta ja ovat tosi hyviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan elämä palaa taas jonkinlaiseen järjestykseen opiskelemaan espanjaa. Ylen kurssit sopivat hyvin. Kiitos tuosta toisesta vinkistä.
   Olen Englannissa opiskellut vähän espanjaa, mutta enpä taida paljoa muistaa.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!