torstai 14. kesäkuuta 2012

Kultaa sekä...

Maanataina sää oli suosiollinen, ja koulujen väliset yleisurheilukilpailut saatin kuin saatiinkin pidettyä. Lähdin töiden jälkeen kentälle kannustamaan. Kannatti mennä, sillä kilpailut menivät Juniorilta nappiin. Hän sai osallistua kolmeen kilpailuun ja voitti kolme kultamitallia. Ehkä tämä vähän helpotti tätä jakapallotuskaa. Irlanti hävisi ensimmäisen ottelun, eikä tänä iltana Espanjaa vastaankaan taida voittoa tulla.

Pojista vanhempi puolestaan lomailee isolla ällällä. Allekirjoittaneen hermoja kiristää tekemättömät työt. Meillä nimittäin oli sopimus, että joka päivä lomalainen tekee kotitöitä, ja niitä vastaan hän sitten saa taskurahaa. Sanottakoon nyt vaan, että hikihatussa täällä ei rehkitä... Edessä pikä kuuma märkä kesä, ainakin minulle, jos tätä menoa jatkuu. Voikohan 16-vuotiaalle tulla makuuhaavoja sohvalla löhöämisestä?

Suomen lomaa en ole vielä edes ajatellut. Liput on kyllä heinäkuuksi varattu ja reitit suunniteltu. No, eiköhän se loma sieltä tule, kun on tullakseen. Mieli vaan kummasti halajaa etelään hiekkarannoille...Ehkä sitten syksyllä, ehkä ei.

Mennessä olemme Lontoossa kokonaisen päivän, ja käymme katsomassa nähtävyyksiä. Odotan kovasti hyvän ystäväni ja hänen lapsiensa (tai nuoria neitojahan he jo ovat) tapaamista. Juniori  talvella kysyi minulta, että miltä se Piccadilly Circus näyttää. Silloin päätin, että käydään katsomassa ihan paikan päällä. Emme ole käyneet Lontoossa vuosiin, joten korkea aika jo onkin käydä entisessä "kotikaupungissa". Katsotaan, miten paljon ehdimme yhden päivän aikana. Helpoin tapa taitaa olla hypätä Hop On Hop Off-bussiin, ja leikkiä päivä turistia.

Liekkö minuun iskenyt se kuuluisa blogiväsymys, kun tuntuu, että ei ole mitään kirjoitettavaa. Olokin on jotekin vetämätön. Kesä ei kestänyt kuin sen muutaman päivän, ja nyt ulkona näyttää tältä:

Huomenna pitäisi olla koulun BBQ!
Keksikkääpäs te ihanat lukijat minulle aiheita mistä kirjoittaisin!

16 kommenttia:

 1. Tällä puolen saarta on kelit palautuneet normaaliksi eli vettä tulee kuin aisaa. Naapurin farmari on mielissään, minä taas kaipaisin grillikelejä takaisin vaikka pieni paasto ehkä tekisikin hyvää vyötärönympärykselle...
  Kyllä ne aiheet tulee ihan itsestään, ota hiukan paussia/etäisyyttä, toimi minulle ainakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taisi "helteet" kestää vähän kauemmin kuin meillä.
   Mua alkaa tämä sade jo ihan oikeasti masentamaan. Yritän olla ajattelematta koko asiaa, mutta minkäs teet. Elän toivossa, että heinäkuussa täälläkin lämpenee.
   Oli vähän huono viikko ja siitä johtuen pää on tyhjä. Nyt taas alkaa raksuttamaan. Siinä olet kyllä niiiiin oikeassa, että joskus pitää blogiinkin ottaa vähän etäisyyttä. Tämä on harrastus, eikä harrastuksista stressata. Sun ruokapostauksesta tulikin mieleen muutama juttu, joista voisin kirjoittaa.

   Poista
 2. Onnea kultamitaleista!

  Tulipas mieleen sellainen kysymys, että missäs ne irlantilaiset yleensä lomailevat? Matkustavatko paljon? Tosi monet hollantilaiset kun pakkaavat joka kesä auton ja ajavat Ranskaan sille samalle campingille, omat juustot ja perunat mukana (ehkä hieman yleistäen ja kärjistäen, mutta kuitenkin, hih) ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiitos juttuvinkistä. Aloin jo sitä kirjoittamaan, mutta juttu kaipaa vielä vähän lisäselvittelyä.
   Joo, joskus on pakko yleistää, muuten ei voi kirjoitta yhtään mitään. Täältä muuten on myös suosittua mennä Ranskaan campingille. Sinne naapuritkin suuntaavat pian!!!

   Poista
 3. Teinien motivoiminen kotihommiin käy joskus työstä :D

  Mielelläni lukin ihan käytännön asioitakin siellä asumisesta. Lisäksi kulttuurierot kiehtovat, paikallinen sisustustyyli, puutarhat, mitä siellä kannattaisi nähdä, jos sinne joskus turistina saapuu. Ja miten opiskelut, tyttäreni haaveilee joskus opiskelevansa ulkomailla ja siksi aihe kiehtoo.

  Ja tietenkin TE kiinnostatte, siksi palaan tänne säännöllisesti :)

  Ihanaa kesää teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sanoppas muuta. On otettu yhteen jo monta monituista kertaa tästä aiheesta. Miten se tiskikoneen tyhjentäminen voikin olla niin vaikeaa? Pyykkikoneesta nyt puhumattakaan. Paljon helpomalla pääsisin, jos tekisin kaiken itse, mutta tämän on nyt tälläinen periaatekysymys!

   Kiitos juttuvinkeistä. Pistän korvan taakse. Opiskelusta olen vielä vähän "out", mutta pakko on sitäkin alkaa pian miettimään. Lukukausimaksuja pukkaa tännekkin!

   Poista
 4. Hei

  älä nyt lopeta kun olen vasta äskettäin löytänyt blogisi. Puutarhat kiinnostaa ja yleensä irlantilainen elämäntyyli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä pelkää, en varmasti lopeta. Välillä vaan postauksia saattaa tulla vähän harvemmin. Puutarhoista olenkin kirjoittanut jonkin verran. Palaan aiheeseen, lupaan!
   Irlantilaista elämäntyylistä tuleekin mukava postaus. Kiitoksia vinkeistä ja tervetuloa seuraamaan.

   Poista
 5. Onnea juniorille mitaleista. Valitettavasti espanjalaiset voitti futiksessa, mutta se ei ole mikään häpeä. Kyllähän sä aina keksit kivaa kirjoitettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei ole poika onneksi tullut äitiinsä näisissä urheiluasioissa! Se on kuule vakava asia tämä Irlantilainen jalkapallo ja sen tila toisille. Mulla alkaa tulla jalkapalloa jo korvistakin.

   Poista
 6. Tekisi välillä mieli repiä hiukset päästä noiden lomalaisten kanssa... Meillä pojille on myös annettu loman ajaksi töitä ja maksetaan tehtyjen tuntien perusteella. Tällä hetkellä 13 vuotiaan saldo on 17 tuntia ja 16 vuotiaan 4 tuntia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoinkin eilen ystävälleni, että minä olen täysin harmaa tämän loman loputtua. Meillä kaikki näyttää tapahtuvan kuin hidastetussa elokuvassa. Aina löytyy tekosyy, miksi juuri nyt ei voi tehdä mitään. Later, later...

   Poista
 7. Tämä jatkuva kaatosade on tosi masentavaa, tänään väitin että keuhkoissanikin on jo vettä, niin väsytti ja masensi. Meilläkin maleskelee kolme aikuisen kokoista nuorta, läppärit ja dvdt joka paikassa, pesukone pyörii taukoamatta, jääkaappi tyhjä koko ajan...vie aikaa sopeutua siihen että he asuvat taas kesän kotona, kun oltiin kaksin koko talvi! Kesätöitä ei löydy kelleen.


  Liekö johtuu minun kokkaustasostani, mutta he kyllä mielellään laittavat päivällisen, se on hienoa. Jalkapalloon aletaan kyllästyä täälläkin! Tulisi edes pari päivää kuivaa niin voitaisiin mennä rannalle tai kävelylle.

  Kyllä jotenkin harmittaa, kun Irlanti on täynnä terveitä nuoria ihmisiä eikä "työtä" riitä kenellekään. Me vanhat puurramme töissä yhä vähenevin resurssein; joka duunissa aletaan kärsiä siitä kun ei ole varaa palkata tarpeeksi työvoimaa vaan jäljelle jääneitten on tehtävä aina vaan enemmän töitä.Olenkin ehdotellut nuorilleni että vapaaehtoistyötäkin on olemassa...saas nähdä.

  VastaaPoista
 8. Joo mastentaa täälläkin. Nyt onneksi sade loppui. Aamulla sitten taas... Nyt voisi lähteä kävelylle, mutta en jaksa. Iso pyykkivuori selätetty. Oli pakko ottaa kuivausrumpu apuun.

  Mua suorastaan huolestuttaa nämä maan työttömät nuoret. Työttömyys kun vaikuttaa niin moneen asiaan ja kaiken muun lisäksi täysin romahtanutta itsetuntoa on vaikea korjata. Onneksi teillä tämän on kesätyöttömyyttä ja syksyllä opiskelut taas jatkuvat. Onhan se aikamoinen muutos, kun on taas talo täynä. Nauti nyt kuitenkin hyvästä ruoasta!
  Toivon, että vapaaehtoistyö innostaisi, sillä muuten edessä on teille kaikille pitkä kesä. Onneksi pääset välillä Suomeen lomailemaan!

  Meidän lomalainen lähti viikoksi isän kanssa Dubliniin. Isä lupaisi tehdä lyhyempiä päiviä töissä, että voivat sitten illat tehdä yhdessä jotain. On kuulemma tätinsä luona yötä ainakin nyt aluksi. Ihan tervetullutta vaihtelua pojalle ja äidille myös! Mua alkoi ihan oikeasti alkoi sateen lisäksi ärstyttämään tämä lorvailu. Luulin, että pääsisi tuttavien luokse edes vähän töihin, mutta ei ole soittoa kuulunut.

  Paremminkin olisi alkukesä (siis kai nyt kesä on vaikka talvelta tuntuu) alkanut.

  Vielä tuosta nuorten työttömyydestä sitä, että miksi ihmeessä työttymyskorvasta vastaan ei pidä tehdä vapaaehtoistyötä?_ Ihan vaan liikaa ajattelematta tulee mieleen vanhusten auttaminen, sairaaloissa olisi varmasti tekemättömiä töitä, samoin kouluissa, entäs sitten julkisten rakennusten ja puistojen kunnostamista, roskien keräämistä jne. Mielummin keräisin vaikka ojanvarsista roskia, kuin istuisin neljän seinän sisällä yksinäni, tekemättä mitään.

  VastaaPoista
 9. Moikka, oon ihan koukussa tähän sun blogiin, joten toivottavasti juttuja tulee jatkossakin :D Oon ite tulossa Corkiin vaihto-opiskelemaan ens vuodeks, joten kiinnostais kuulla ihan normaalielämästä Irlannissa. Minkä ikäsenä muuten Irlannissa aloitetaan normaalisti yliopisto-opinnot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän näitä juttuja tule jatkossakin! Etsippäs FBstä sellainen ryhmä kuin Cork Finns Corkin Suomalaiset, ja saat sitten tietoa meidän tapaamisista yms. jos kiinostaa.

   Yliopistossa voit törmätä jopa 17-vuotiaisiin opiskelijoihin. Normaali ikä taitaa kuitenkin olla 18.
   Alkamis ikä vaihtelee mm siitä syystä, että toiset käyvät yläkoulua kuusi vuotta ja toiset viisi. Neljäs vuosi, jota minä kutsun lusmuvuodeksi, on toisissa kouluissa vapaaehtoinen. Alakoulun voi myös aloittaa jo neljä vuotiaana.

   Hei, ja opiskelijoiden elo täällä on varmasi paljon vauhdikkaampaa kuin minun!!!! Tervetuoloa vaan.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!