maanantai 7. toukokuuta 2012

Tekeekö mieli purjehtimaan?Itse olen ollut purjeveneessä vain kerran, eikä siitä syntynyt minkäänlaista "rakkaussuhdetta" purjehtimiseen.
Täällä Corkissa sanotaan, että köyhät pelaavat kesällä golfia, rikkaat purjehtivat! Mikähän minä sitten olen, kun en edes pelaa golfia? Kuulemma nyt saisi purjeveneitä ja muitakin veneitä edullisesti, sillä moni ex.rikas ei huonontuneen taloustilanteen takia pysty niitä enää pitämään. 

Kuvat Kinsalen satamasta.

27 kommenttia:

 1. En ole koskaan kokeillut enkä pelaa (vielä) golfiakaan. Täällä sanotaan, että onko teillä vielä äısʞǝs vai pelaatteko golfia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Golf on kyllä niin tylsää ja pitkäveteistä, että ei ole koskaan kiinnostanut. Ja jos tuo väite paikkansa pitää, niin pysyn toivottavasti vielä kauan pois pelikentiltä!!!!!

   Poista
 2. On siellä aikamoinen mastometsä! Miten siitä löytää oman paattinsa. En ole miekään pelannut golfia enkä purjehtinu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se oma "paatti" ole niin rakas, että sen helposti löytää. Monta euroa olet säästänyt, kun olet pysynyt näistä harrastuksista kaukana!

   Poista
 3. Hei jätin sinulle pienen haasteen blogiini, toivottavasti innostut lähtemään leikkiin mukaan :)

  http://readyletsgo-m.blogspot.com/2012/05/haaste-vastaanotettu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Otan haasteen vastaan. Saattaa kyllä mennä pari päivää ennen kuin edin vastaamaan,

   Poista
 4. Olen ollut "pakkopurjehtimassa". Exällä oli ja on edelleen pieni paatti, Irlannissa ainakin tosi kylmää aina ja tuulista - no eihän tyynellä kannata purjehtia. Hirveä työmäärä että saa kaikki kamppeet ensin autoon, sitten veneeseen, sitten purjeet ylös ja köydet mikä minnekin, lapset huutaa jaloissa, alkeelliset keittomahikset, paatti on kallellaan kuin kaatuisi koko ajan kun purjehditaan tai sitten istutaan bensankatkussa ja moottorin jylinässä jos ei ole tuulta, kuljetaan hyvin hitaasti A:sta B:hen, paksut pelastusliivit päällä, koko ajan ihan jäässä, aurinkoisellakin, saati sateessa...saa olla tosi iso paatti ennen kuin menisin uudestaan - ja vain matkustajana. Me purjehdittiin isolla järvellä, vain pari kertaa merellä jossa olin koko ajan merisairas ja oksensin. En yhtään kadehdi. Ne jotka istuu laivastonsinisissä gin ja tonic-lasi kädessä ja hymyilee satamassa ei kai koskaan lähde merelle...purjehdusseuroissa kilpailut on tärkeintä, pyöritään kauheessa rysässä ympäri jotain paalua ja yritetään kiilata toiset, ihan älytöntä touhua. Klubi-tanssiaiset taitaa olla kauden kohokohta.

  Golf sitten, juuri uhkasin miestä että ero tulisi jos hän golfiin innostuisi. Onneksi meillä oli alunperinkin samat innostukset! Ja onneksi ei olla rikkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään jaksa käsittää, että mitä nautintoa on pakata ja purkaa ja sitten kokata/asua alkeellisissa oloissa. Kylmä on, ja siellähän saa paiskia töitä kuin jollakin työleirillä. Minulle ei edes mökkielämäkään oikein maistu, joten purjedus ei ainakaan.
   Tai, no johonkin upeaan veneeseen voisin mennä, jossain lämpimässä ja ehdottomasti vain vieraaksi. Noilla purjehdusseuroilla ja golf-clubeilla piirit pienet pyörivät, ja minä kun en oikein näistä sisäänpäin lämpenevistä piireistäkään välitä. Taidan olla toivoton tapaus, eikä haittaa vaikka rahaa veneeseen ei koskaan tule olemaankaan.

   Meille tulisi myös ero, jos mies viettäisi viikonloput golfia pelaten tai siellä clubilla istuen!

   Poista
  2. Ihan sama kuin joku 'camping'..en lahtisi moiseen hommaan, en sitten millaan!

   Poista
 5. Juu! Meilla kerrotaan vitsia etta hyva purjehtimisen simulaattori on kun menee kotona pimeaan kylpyhuoneeseen kylmaan suihkuun reikainen sadetakki paalla ja siina samalla repii sadan dollarin seteleita.

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia, mieheni purjehti eka kerran sunnuntaina, hän gast, roikkuu reunalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei kastunut, eikä tullut kylmä!

   Poista
 7. Ihan sama juttu minulla, olen ollut kerran parin päivän purjehdusreissulla, eikä se kyllä mitenkään sytyttänyt. Miksi pitäisi nyjätä jossakin pienessä hikisessä purkissa sään armoilla, keskellä merta... Ei vaan ole mun juttu.

  Mutta satamista tykkään, ja oikein mieluusti istuskelisin näiden sinunkin kuviesi laitureilla. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satamat ovat ihan mukavia istuskelupaikkoja. Antaa toisen raahata veneisiin tavaraa, kunhan saa vain itse istua (kuivana ja lämpimänä) ja nautiskella meri-ilmasta. Siinä minulle tarpeeksi purjehtusta.

   Poista
 8. Voi minä kyllä rakastan purjehtimista. Miehellä oli nuorempana kimppavene ja sillä menimme monta kesää pitkin Kotkan saaristoa. Viimeisenä kesänä ennen lapsia purjehdimme Hankoon. Se oli hieno kokemus. Samaisena kesänä veneestä katkesi myrskyssä masto. Vene myytiin ja alkoi lapsiperhe-kesät. Edelleen haalimme haavetta purjeveneestä. Ei sen tarvitse olla kallis, sillä halvemmallakin saa pieniä veneitä. Suomen kesä on niin lyhyt, että tuntuisi hullulta edes haaveilla jostakin kalliista luksusveneestä. Pieneen mahtuisimme juuri me kaksi, sitten kun lapset on omillaan:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Mine. Hanki se vene Turkkiin. Ei tule kylmä eikä haittaa vaikka saa vettä päälleen.

   Poista
  2. Niin, me emme olleet katkaisemassa myrskyssä sitä mastoa. Mehän purjehdimme vain lämpiminä päivinä. Joten en tiedä mitään sellaisesta kylmässä kärsimisestä. Päinvastoin. Purjehdus on minulle ihania kesäpäiviä, saaristo ja meri. Aamut, kun herää laineiden liplatukseen ja keittää kahvia, jotka nauttii veneen perässä linnun laulua kuunnellen:). Jep, aika kultaa muistoja. Mutta tällaista se minusta oli!

   Poista
 9. isallani on Kati3 jolla olen kaynyt pari kertaa, mutta en syty tuolle harrastukselle. Tosin siina saattaa olla taustalla jotain muutakin, kuin vain purjehtiminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan liian tiivis tunnelma. Tulisin hulluksi jollain pitkällä purjehduksella muutaman ihmisen kanssa. Ei sovi mullekkaan, ei.

   Poista
 10. 'Kaikki paitsi purjehdus on turhaa'-ei vaiskaan. Yliarvostettua touhua, siina missa golffikin(ja jalkapallo..)
  Soutuvene tyynella jarvella on paras paatti kaikista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voin jättää sen soutuveneenkin väliin! Jakapallo ei kuulemma ole yliarvostettua ollenkaan...sanovat meidän pojat.

   Poista
  2. Gaelic football nyt viela menetteleekin, mutta soccer se vasta vastenmielista on. Ja tama on minun mielipiteeni, ei meidankaan lasten! :D
   Hurling on mielenkiintoinen peli, samoin rugby-molemmissa vahan samaa menoa kuin jaakiekossa.

   En minakaan soutuveneeseen astu kuin Suomessa peilityynella jarvella. :)

   Poista
 11. Minulla ei ole mitään kokemusta purjehduksesta eikä golffauksesta, mutta näitä kommentteja oli tosi hauska lukea, hih! ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtui mainita, että kävin kerran harjoittelmassa poikien kanssa lyöntejä harjoittelukentällä. En osunut paloon ja päätin, että tämä on sitten tässä.
   Niin ja se vielä, että usko enemmistöä. Et ole menettänyt mitään. Harrastetaan me vaan tälläisiä rahvaan lajeja!!!

   Poista
 12. Mä olen purjetinut suht paljon, mutta en tykkää siitä että purheveneessä pitää hypellä puolelta toiselle ja varoa mastoa yms ... tykkään enemmän moottoriveneistä, joilla pääsee kovaa! Tukka hulmuamaan ja merelle! I LOVE IT <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli ainakin täällä purjehtiessa niin kylmä, että päätin, että yhteen kertaan saa jäädä. Jossain välimerellä voisin asiaa harkita uudestaan.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!