perjantai 29. huhtikuuta 2011

...and they lived happily ever after

Tänään minulle, ja veikkaan että monelle teistäkin, iski Lontoo-kuume. Miten olisi kävelykierros Westminster Abbeystä, Downing Streetiä ja Mallia pitkin Buckinghamin palatsiin?

Mitäpä tuohon enää lisäämään: morsian OLI kaunis ja puku täydellinen, niin kuin koko juhlatilaisuuskin. Ennustettua sadekuuroa, tai vielä enemmän pelättyjä terrori-iskuja, ei onneksi tullutkaan. Sekin tuli todistettua, että kuningashuoneella kaikesta huolimatta, on edelleenkin paljon kannattajia. Nuorenparin hääyleisölle järjestämä yllätys sulatti jään lopullisesti!

Vaikka kuningashuone Katen ja Willaimin häät, Middletoninen pienellä avustuksella maksoivatkin, tuli valtiolle suuri lasku mm. turvatoimenpiteistä. Ymmärrän, että häille löytyi myös paljon vastustajia. Naapurisaarella tehdään parasta aikaa suuria säästötoimenpiteitä julkisellasektorilla. Lama on koetellut Britanniaakin, ja monella keskiverto-britillä ovat rahat tiukassa, eikä tulevaisuus ei näytä valoisalta. Maahanmuutto naapurissa on ihan eri luokkaa kuin Soinin Suomessa. Tuulesta temmatuja eivät ole brittein valitukset siitä, että he eivät tunne olevansa "kotonaan" omassa maassaan.

Lienenkö sinisilmäinen sanoessani seuraavaa:  jos edes yhtenä päivänä britit tuntevat yhteenkuuluvuutta, ylpeyttä maastaan ja kuningashuoneestaan, niin sille ei voi pistää hintaa. Eikä myöskään sille, että parhaat puolensa tänään maailmalle näyttänyt Lontoo, sai paljon positiivistä huomiota. Toivottavasti moni myös toteuttaa haaveensa ja lähtee, häiden inspiroimana, ihan paikan päälle katsomaan ja kokemaan minkälainen kaupunki Lontoo oikein on. Eivätkä varmasti tule pettymään.

Ja entäs sitten me television edessä aamupäivämme viettäneen ei-kutsutut? Pääsimmehän mekin päiväksi mukaan ihan oikeaan satuun, jossa kaunis tyttö sai prinssisä ja tulevaisuudessa myös puolet valtakunnasta. Nyt voimme vain toivoa, että he elävät onnellisina elämänsä loppuun asti.

http://www.dailymail.co.uk/home/index.html


Kuva: Irish Examiner

17 kommenttia:

 1. Olen täysin sAmaa mieltä... morsian oli kaunis ja puku ihana...:))

  VastaaPoista
 2. Aah... me katsottiin tytön kanssa tänä aamuna. En jaksanut herätä jo neljältä, mutta tyttö loikkasi viiden maissa ja sanoi oh, mom - it's like a fairy tale wedding. Ja siltä se tuntuikin. Ihanat häät. Kaikki meni hienosti ja rahaakin oli tietysti mennyt. Eiköhän tuosta tullut turistipuntia ja töitä monelle. Näytti olevan iso ruljanssi.

  Kaikki amerikkalaiset (myös kansaivälisesti - monesta maasta) mediat olivat siellä.
  Se kopperorakennus jossa lehdistöllä oli omat huoneet. Yksi huone maksoi yli 100,000. Kyllä tällä tapahtumalla on rahastettukin.

  Tänä iltana vielä katsotaan tytön kanssa yhteenveto kun jäi osia väliin. :)
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa edes pieneksi hetkeksi unohtaa maailman murheet ja sukeltaa kauniiseen satuun... Taydelliseet haat, ja taydellisen kaunis oli haapari :)

  VastaaPoista
 4. Irmastiina: Oikeat satuhäät!

  Lissu: Katsoin häävalmistelua aamulla vähän aikaa Skyltä. Siellä sanottiin, että Amerikasta on tullut todella paljon toimittajia paikalle.
  Varsinaiset häät katsoin sitten BBCtä. Ohjelma eksti 5 tuntia. Ystäväni pyysi minut luokseen joten lähdin kotoa jo ennen kahdeksaa ja kohtona olin vasta kahdelta. Nyt pyörii tvssä kaikilla mahdollisilla kanavilla uusintoja.

  Häistä jäi Englannille paljon rahaa.

  Karoliina: Harmaan arjen keskellä, tälläiset satuhäät piristävät kummasti.

  VastaaPoista
 5. Uskoisin, että tämä herttuatar Catherine omaa paljon enemmän elämänkokemusta kuin Diana aikoinaan tssä tilanteessa ja liitolla olisi paremmat edellytykset onnistua ja jatkua.

  VastaaPoista
 6. Helena: Niin minäkin uskon. Diana-parka oli aivan liian nuori ja kokematon. Eikä tajunnut, että miehensä ei häntä rakastanut. Dianan tehtävä oli synnyttää Earl and Spare. Sen hän teki, mutta elämä prinsessana taisi olla kaikkea muuta kuin ihanaa.

  Olisi vain Charles mennyt jo nuorena Camillansa kanssa naimisiin.

  Toivottavasti kankea hovi on myös oppinut virheistään ja Kate saan enemmän tukea ja apua kuin Diana aikoinaan.

  VastaaPoista
 7. Samasta minäkin iloitsin täällä Suomessa, kun katsoin tuota yhteenkuuluvuuden ja ylpeyden tunnetta mitä näin briteissä. Ja tykkäsin näistä häistä enemmän kuin Victorian ja Danielin häistä vuosi sitten, Englannin kuningashuoneessa vain on oma erityislaatuinen hohtonsa. William ja Kate eivät säteilleet mitään huikeaa rakkautta kuten Victoria ja Daniel, mutta ei minusta 7 vuotta yhdessä olleiden välttämättä tarvitsekaan, tykkään brittiläisestä vähäeleisyydestä.

  Maahanmuutto "Soini-suomessa" on todellakin aivan toista luokkaa kuin Iso-Britanniassa, mutta ne, jotka äänestivät Perussuomalaisia eivät haluakaan seurata mm. Iso-Britannian, Ruotsin ja monen muun Euroopan maan esimerkkiä ja tehdä samoja virheitä perässä. Juuri tänään oli artikkeli kuinka White flight-ilmiö on jo täälläkin pääkaupunkiseudun tietyissä kaupunginosissa. Pääkaupunkiseudullehan tämä viime vuodet jatkunut edellisen hallituksen systemaattisesti rohkaisema humanitäärinen ja sosiaalisperäinen (todellakin Suomeen tullaan, koska jo lähtömaassa saadaan kuulla, että Suomessa kaikki on ilmaista, Wikileaks raportissakin tästä oli) muuttoaalto mm. Somaliasta, Irakista ja Afganistanista on keskittynyt. Suomi on vielä aika pieni maa ja muutokset näkyvät ja vaikuttavat nopeasti tyyliin musliminaisilla omat uimavuorot ja suvivirsien laulaminen joissakin kouluissa lopetettu.

  Toivon briteille parempaa, omempaa tulevaisuutta ja toivon todellakin, että nämä häät ovat uuden hyvän alku.

  VastaaPoista
 8. Katsoin minäkin häitä television välityksellä. Ainakin yhdeksi päiväksi énglantilaiset unohtivat rahavaikeutensa. Morsian näytti todella sopivalta puolisolta tälle nuorelle prinssille. Ja puku oli kaunis, todella kaunis. Toivotaan vain, että onni pysyy suosiollisena ja voivat elää yhtä pitkän liiton kuin nykyinen kuningatar ja hänen prinssipuolisonsa. Tämä on tätä elämän satua.

  VastaaPoista
 9. Istuin telkun ääressä... Mukavaa Vapunaattoa!

  VastaaPoista
 10. Kaunis oli hääpari ja mahtavat puitteet. Ja englantilaisten ilo niin vilpitöntä :) Oli upeaa katseltavaa. Toivottavasti onni kestää!

  VastaaPoista
 11. Mirja: Minä näin Victorian ja Danilein häistä vain otteita sieltä ja täältä. Pohjoismaiden kuningashuoneet ovat paljon "rennonpia" verrattuinha jäykköihin britteihin. Mitään suuria tunnekuohuja on turha odottaa, olipa sitten kyseessä häät tai hautajaiset. Stiff upper lip on mielestäni hyvä sanonta!
  Toivottavasti tuore pariskunta tuo mukanaan uusia ja vähän modernimpia tuulia, välillä niin pahasti kaavoihinsa kangistuneeseen, kuningashuoneeseen. Toisaalta nämä vanhat tavat ja perinteet antavat Britanina kunigashuonelle, kuten sanoit, erityisen hohdon.

  Suomen maahanmuuttopolitiikkaan toivon selviä sääntöjä ja pikaisia päätöksi mm. turvapaikkaa haluaville. Nopeasta palautuspäätöksestä lähtee selvä viesti niille, jotka haluavat Suomeen ainoastaan etujen perässä. Samalla tulee selväksi suomalaisille, että rajat eivät ole auki kaikille. Toivon myös, että keskustelu käydään fiksusti, eikä juuri eduskuntaan pääset päästä suustaan mitä sattuu.

  Suvivirrestä olen kanssasi täysin samaa mieltä. Maassa maan tavalla jne. Itse asun katolisessa maassa, ja otan sen huomioon. Tietyt juhlat jne, eivät minua kosketa enkä niitä ymmärrä. En kuitenkaan oleta, että irlantilaiset minun takia tavoistaan luopuisivat.

  Jos joku ei halua Suvivirttä laulaa tai kuunnella, voi hän vähinäänin poistua paikalta tai jättää tulematta juhaan. En jaksa ymmärtää, miten siitä aiheutuisi mitään pahaa vaikka sen toisin uskova kuulisikin. Samoinhan minäkin esim muslimi maassa kuulen rukouskutsun, noudatan tiettyjä tapoja jne. En tarjoa juutalaiselle kinkkupizzaa tai pakota hindua syömään lihaa. Joustavuudella ja avarakatseisuudella pärjää pitkälle, menettämättä kuitenkaan omaa uskoaan tai kultuuriaan. Ihmisten itsekkyys näkyy näissäkin asioissa niin selvästi.

  Sira: Tylsään ja värittömään arkeen on kiva saada tälläistä piristystä.

  Englannissa aisat eivät todellakaan ole hyvin - kaikilla. Yläluokka ja kuningashuone ja ylempi keskiluokka elävät aivan eri planeetalla kuin normaali kansa. Tästä täytyykin tehdä postaus vielä joskus.

  Mari: Luin jostain lehdestä artikkelin, jossa sanottiin, että tämän avioliiton on kestettävä. Avioero ei tule kysymykseen. Ehkäpä siinä syy, miksi Kate sai kosintaa odottaa vuosikaudet.

  VastaaPoista
 12. TV-ohjelma Hyvät, pahat ja rumat 16.9.1993, Jari Sarasvuo luki Oulusta tulleen kirjeen: pakolaismiehet raiskaavat naisia tyrmäystipoin. Eräästä raiskatusta löytyi 17 miehen spermaa.

  Maahanmuuton vastustajien nimittely rasisteiksi on asiatonta: maahanmuutto on eri asia kuin rotusorto. 1993 lopussa Ruben Stiller haukkui presidenttiehdokas Raimo Ilaskiveä (kok) rasistiksi kun tämä ehdotti somalien maahanmuuttoon rajoituksia.

  2010 keväällä pääministeri Mari Kiviniemi haukkui opposition ("flirttailua rasismin kanssa"), tilanteessa jossa hallitus oli päästämässä Suomeen ilma työlupaa EU:n ulkopuolisia työntekijöitä. Ei onnistunut, olisi tuonut Suomeen ehkä kymmeniä tuhansia kiinalaisia, intialaisia jne, vaikka maassa oli jo ennestään pari sataa tuhatta työtöntä.

  VastaaPoista
 13. Catherinen puku oli kaunis! Ja ihanaa oli katsella sita hattuloistoa :D William sai kertakaikkisen kauniin vaimon!

  Olen suht samaa mielta noista maahanmuuttoasioista. Mutta sita suvivirren poistoa ei tietaakseni ole vaatimassa poistettavaksi maahanmuuttajat, vaan ihan suomalaiset ateistit. Omiin tuttuihini kuuluu paljonkin naita ateisteja, jotka haluaisivat kaiken uskonnollisuuden poistaa kouluista ja paivakodeista.

  Itseani on esimerkiksi arsyttanyt, kun taalta meilta pain on kevaan aikana lahtenyt laivalastillisia laittomia maahanmuuttajia Eurooppaan. Ok, tilanne on rankka (rankempi kuin Euroopassa), mutta nyt kaikkien pitaisi keskittya rakentamaan tata maata, eika juosta karkuun.

  Ja viela, maahanmuuttajan on oikeasti vaikea saada toita Suomessa. Siksi vahan karsastan hokemaa, "kylla tanne saa tulla, jos toita tekee". Maahanmuuttajien tyollistymista ei voi verrata esim. brittien vastaavaan. Siella tyollistyy ulkomaalainen paremmin ja helpommin. Tiedan taman kokemuksesta. Suomessa ollaan sita mielta, yleistaen tietysti, etta suomalainen koulutus on ainoa oikea maailmassa, muualla opiskelleet eivat osaa mitaan eivatka ymmarra mitaan. Ja suomalaisen mielesta ihminen joka puhuu aksentilla, ei osaa suomea. Tama vaatimustaso patee heihin itseensakin, suomalainen ei mielestaan osaa esim. englantia, jos puhuu aksentilla tai muutamilla virheilla. Pitaa puhua kuten natiivi, jotta kehtaa sanoa osaavansa :)

  VastaaPoista
 14. Anonyymi: No, mites tämä kuninkaaliisia häitä koskenut postaus kääntyikin Suomen ulkomaalaispolitiikaan?

  Näytää vähän siltä, että suomalaisten on vaikeaa tajuta, että eivät kaikki maahamuuttajat sovi samaan "kastiin". Joukossa on raiskaajia, patalaiskoja luusereita, mutta myös niitä jotka haluavat elää rauhassa, käydä töissä, kouluttaa lapsensa ja elää ihan normaalia elämää täysin vieraassa kultuurissa.
  Voisiko joku joskus puhua täistä Suomeen sopeutuniesta maahanmuuttajista?

  Ja kyllä Suomessa löytyy ihan omasta taakaa raiskaajia, luusereita ja avustuksilla eläjiä, joita ei töihin saa, ei sitten millään.

  Keskustelu asiasta on terveellistä ja suotavaa, mutta kuten jo sanoin, sitä pitää ostata käydä fiksusti. Selvät säännöt sekä nopeat päätökset turvapaikan hakijoille.

  Seuraavan kerran, jos kommentoit niin pistäppä myös nimesi ja nimimerkkisi, niin tiedän kenen kanssa keskustelen.

  Eryah: Sinullekkin taisi tulla, ainakin hetkeksi, ikävä Lontooseen, vai?
  Kaunis oli morsian. Jotkut hatuista olivat kyllä aika outoja luomuksia. Lontoo näytti parhaat puolensa. Tuon perusteella on vaikea uskoa, että Lontoolla on myös ihan toisenlaiset kasvot.

  En jaksa ymmärtää, että mitä ihmeen pahaa siinä on jos kevätjuhlassa lauletaan suvivirsi?
  Ajatellaanpas sitä tilannetta: kuinka moni lapsista edes miettii sana sanalta virren uskonnollista puolta. Se vain kuuluu kesäloman alkamiseen ja siihen, että kylmän talven jälkeen luonto herää eloon. En ymmärrä, mutta ei kai minun tarvitsekkaan, kun en siellä asu.
  Jos minä olisin kasvisyöjä, en voisi vaatia, että kukaan päiväkodissa tai koulussa ei saisi syödä lihaa, koska MINÄ ja lapseni olemme kasvisyöjiä. Minä pistän tämän ihmisten itsekkyyden ja minäkeskeisyyden tiliin. Sillä vain minua ja minun oikeuksia ajattelevia on joka uskontokunnassa ja niissä jotka eivät usko mihinkään. Suvaitsevuutta peliin!

  Tajuavatkohan edes kaikki maastalähtijät siellä ja muualla, että ei se raha kasva puussa ns. rikkaissakaan maissa. On rankkaa alottaa elämä tyhjästä ilman perhettä ja sukua. Elämä köyhemmässä kotimaassa saattaa sittenkin olla rikkaampaa ja onnellisempaa. Elämä ulkopuolisena ja väheksyttynä ulkomaalaisena minimipalkalla kituuttaen, jos silläkään, ei kuulosta kovin houkuttelevalta. Perhekeskeiseen elämään tottuneelle esim kylmä Lontoo saattaa olla aika shokki.

  Hyvä pointti tuo kieli- ja ammattitaito. Englannissa ei todellakaan tarvitse puhua täydellistä englantia. We was...saattaa sanoa Sunia lukeva brittikin ja tekee pahoja kielioppivirheitä kirjoittaessaan.

  Jokaisen suomalaisen päähän on jäänyt opettajan punakynä ja virhemerkki. Mielummin vaiettaan, kun sanotaan mitään, ettei vain mene lause väärin.

  VastaaPoista
 15. Kyllä Kate oli kaunis, ja vaikka häät olikin brittikuninkaallisten tapaan kovin jäykät, niin iloitsin että sentään vähän supattivat ja hymysivät alttarilla :)
  Sitä ihmettelein, ettei sulho katsonut / saanut katsoa morsiantaan, kun hän käveli isänsä käsipuolessa alttaria kohti ?
  Harry sentään vilkuili olkansa yli ;D

  VastaaPoista
 16. ps. otin muistiinpanoja omia häitä varten; ainakin sellaset hävittäjälentokoneet pitää saada tekemään ylilennon kun pussaillaan parvekkeella ! :D

  VastaaPoista
 17. MaaMaa: Varmasti joku hovin sääntö sekin, että morsianta ei vilkuilla.
  Älä unohda helikopteria ja hevosia!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!