tiistai 28. joulukuuta 2010

Kommentointia kuntosalilta

Kuntosalilla törmää seuraaviin perustyyppeihin:

1. Risto Rauta
Risto nostaa rautaa. Hiki roiskuu ja haisee, mutta se ei Ristoa haittaa. Kuntosalille ei tulla juttelemaan mukavia. Ovesta Mr. Rauta tulee sisälle sivuttain, kun muuten jäisi hartioistaan oven karmeihin kiinni.
Kotona Risto heittää kourallisen, ties mitä tabletteja kurkusta alas, ja hauis senkun kasvaa.

2. Ritu Riuku
Ritu asuu sateisina päivinä kuntosalilla. Hikinauha tiukasti päässä ja kroppa trimmissä kunnossa. Eikä grammaakaan ylimääräistä, hoikkaakaan hoikemmassa, vartalossa. Ritu treenaa maratonia varten. Elää vedellä ja porkkanoilla, eikä edes muista miltä öljyssä käristetyt ranskalaiset maistuvat. Joululahjaksi Pukki toi Ritulle yllätys, yllätys uuden hikinauhan ja lenkkarit.

3. Siru Simpsakka
Sirun kuntosaliasu on aina tarkaan harkittu. Tänään on pinkki-päivä. Pirteä ponihäntä, tiukka toppi ja pienet shortsintapaiset. Meikki on kohdallaan ennen ja jälkeen treenien. Kyllä Siru kuntoilun ottaa ihan tosissaan, ja näkee sen vartalostakin. Jostain kummasta syystä Sirun päätyy aina Täydellisen Timon viereen juoksumatolle.
Kun Täydellinen Timo nostaa käsipainoja, siirtyy Siru tekemään loppuvenytyksiä siihen eteen... Miksiköhän?

4. Kake Kumpu
Kakelle kuntosali oli pitkään kirosana, mutta sitten mahan lisäksi kolesteroli, verenpaine ja rasvaprosentit olivat vaarallisen korkealla. Lääkäri määräsi Kaken kuntosalille tai muuten luvassa olisi matka hautausmaalle.
Niinpä Kake ja Kumpu saapuvat kuntosalille, ei nyt niin innoissaan, mutta saapuvat kuitenkin. Välillä Kake kiroaa kuntosalin, lääkärin ja kolesterolin alimpaan h....tiin.  Sitten taas ryhdistäytyy ja palaa juosksumatolle. Puolen vuoden kuluttua saattaa jopa Siru polkea viereistä kuntopyörää.

Ja sitten siellä yhtä kuntopöyrää polki tänään eräs joulusyömisistään huonoa omaatuntoa poteva, sellainen nelikympinen nainen. Tämä tapaus ei tekstiiliurheile, ei treenaa maratonille, eikä halua Täydellisen Timon viereen. Siru häntä lähinnä huvittaa, Ritu kauhistuttaa ja Ristosta hän pysyy kaukana hajuvaaran takia. Hän fanittaa kaikkia Kaken tyyppisiä miehiä ja naisia. Jos kuntosali olisi täynä Täydellisisä Timoja ja Riuku Rituja ei sinne tälläisella Tavallisella Tantalla olisi mitään asiaa. Onneksi mukaan mahtuu myös meitä ei niin täydellisiä taviksia.

8 kommenttia:

 1. Ja silloin kun Siru Simpsakka ei ole teidän kuntosalilla, niin se hölkyttää tästä meidän talon ohi ;) Aamutuimaan etenkin jotenkin ihan kiukuttaa moinen gasellimainen meno!

  VastaaPoista
 2. tama Liisa-Loysa on vakaasti paattanyt myos menna salille, kunhan vaan laakari antaa luvan! Tassa maatessahan vaan paisuu ja paisuu.

  VastaaPoista
 3. Sen takia mä käynkin sellaisella tavallisten tanttojen kuntosalilla, en kestäisi noita tyyppejä.

  VastaaPoista
 4. Jaa,mikäköhän noista olisin....kuntosalille olisi kiva mennä pitkän tauon jälkeen,mutta on hiton kallista ja ei tarpeeksi lähellä,joten jumppaan kotona.(mulla on pikku painot,jumppapallo ja hyppynauha;D)

  VastaaPoista
 5. Kuntosali tai ei...jotain tässä tarvitaan jouluruokien jälkeen. Niinpä lähden hiihtolenkille. Jospa se edes vähän auttaisi.

  VastaaPoista
 6. Johanna: Onkos Täydellistä Timoa näkynyt teillä?
  Sirulla on varmasti sata eri liikunnallista asua ja aina väreihin sopiva meikki.

  K K: Minäkin olen ollut aivan liian laiska. Yritän parantaa tapani, mutta helppoa se ei ole.

  Allu: Salin valitsin uimahallin takia. Ihan tavallinen tantta-sali kävisi minullekkin paremmin.

  Yaelian: Kalliksi tulee tämäkin. Onneksi sinne ei ole kovin pitkä matka. Nytkin tulee käytyä aivan liian harvoin.

  Sira: Hyvä! Ja samalla saa raitista ilmaa. Risto Rauta nimittäin saa koko salin haisemaan.

  VastaaPoista
 7. Hih, tunnistan jokaisen kuntosalityypin ja näen tietyt kasvot, jotka on vielä muistissa Dublinin punttikselta. Se oli kyllä kiva pieni punttis, ja kävimme ahkeraan! Sellaista on vähän ikävä, täällä kun ei olla ainakaan vielä löydetty (ei edes kauheasti etsitty...) sopivaa punttista. KUntoilu onkin vähän jäänyt nyt talvella, kun ei ulkonakaan tarkene juosta. Sinänsä harmi, että reilun parin vuoden aikana saatu hyvä pohja ruostuu...mutta eiköhän se sitten tule pian takaisin kun vauhtiin pääsen. :)

  Hyvä että sopiva punttis/uimahalli ja muut on löytynyt että joulukilot pääsee karistamaan :)!

  VastaaPoista
 8. MaaMaa: Minä olen tosi laiska lähtemään kuntosalille. Uimaan meno on paljon helpompaa. Yritän käydä kävelyllä monta kertaa viikossa, mutta sittenkin vyötärö jatkaa katoamistaan.
  Kunhan päästään taas arkeen niin kakut ja keksit saavat jäädä kauppaan. Itsestä se on kiinni!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!